Nedjelja, 29 rujna, 2024

MOGHERINI: Budućnost Balkana je u Europskoj uniji

Vrlo

”Balkan je u srcu Europe i njegova budućnost je unutar EU”, ocijenila je visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini.

Prema njenim riječima, put Balkana ka EU nalazi se među 12 pitanja kojima će se Bruxelles baviti u 2017. godini.

“Naš posao se nastavlja – da nadiđemo neprijateljstva iz prošlosti i da odgovorimo na poziv za zapošljavanje, jedinstvo i otvorenost, koji dolazi od mladih u regiji”, napisala je Mogherinijeva na svom blogu.

Ona je dodala da je u 2016. godini lista važnih trenutaka u odnosima EU i Balkana “izuzetno dugačka” – od otvaranja novih poglavlja u pregovorima Srbije i prijave BiH za članstvo do održavanja prvog Pridruženog vijeća EU i samoproglašenog Kosova.

Na žalost, slično kao i Kolinda i Federica Mogherini nije mogla proći bez seksističkih napada od strane sljedbenka Blažene Ljevice iz Sarajeva. Taj tajni kult taćnije jedan njegov vidjelac svojedobno je napisao doslovce da prva žena vanjske politike EU u BIH “maše dupetom”. Iako je dotićni član akademije BIH, izgleda da je u bosanskoj akademiji seksizma i umjetnosti rigidnost poželjna karakteristika.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -