Petak, 3 svibnja, 2024

Večernji u posjedu dokumenata SIPA-e: Javnost BiH mora znati istinu

Must Read

SIPA demantira navode Večernjeg, ali bez argumenata

Reagirajući na tekst u Večernjem listu koji je izašao 5. prosinaca pod naslovom „Dramatično izvješće tajne službe BiH: BiH postaje glavni centar za islamske ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice“, u kojem je prenesen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), SIPA se oglasila demantijem, ali bez demantija.
Postoji li opasnost?
Naime, iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za bosanskohercegovačke medije negirali su tvrdnje Večernjeg lista da su u svom izvještaju upozorili da BiH postaje središte vehabizma navodeći da njihovi izvještaji nisu javni, a da tvrdnje hrvatskih medija nisu točne. Isto tako, odbacili su i da je SIPA navela da je BiH zemlja u kojoj radikalni islam vehabijsko-selefijske ideologije, kakvu zastupaju najkrvoločnije terorističke organizacije kao što su ISIL i Al-Qa’ida, snažno raste.
Interesantno je da SIPA u svom šturom demantiju, osim što je navela kako su tvrdnje u Večernjem listu netočne, nije iznijela nikakve argumente koji bi išli u prilog njihovu demantiju, odnosno odgovorila istražuju li se vehabije ili ne te postoji li opasnost od tog fenomena. Naime, Večernji list posjeduje dokument, izvješće, koji je dostavio agent SIPA-e o stanju u toj zemlji, a posebice vezano za snažan rast islamskog radikalizma, koji je počeo predstavljati veliku opasnost ne samo za BiH već i cijelu regiju.


faksimili orginalnih dokumenata SIPA-e

Agencija se mora očitovati
Jasno nam je da se SIPA mora ograditi od curenja njihova izvještaja u javnost kako bi dokazala da njezina služba besprijekorno funkcionira i time umirila bosanskohercegovačku javnost. Međutim, isto tako, jasno je da se sigurnosna agencija mora očitovati o svakom navodu o ugrožavanju nacionalne sigurnosti države i njezinih građana.
Ako tvrde da su podaci izneseni u Večernjem listu neistine, trebali su se očitovati istinom i reći narodu BiH što se zapravo događa u toj zemlji i ima li prijetnji od vehabijsko-selefijskog pokreta, na što već dulje vrijeme upozoravaju sve svjetske obavještajne službe.

Hassan Haidar Diab / Večernji list

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -