Utorak, 21 svibnja, 2024

Petorica elitnih članova ISIL-a ukrali su nekoliko milijuna dolara

Must Read

Iračka televizija Al Sumaria objavila je da je ISIS krenuo u potragu za petoricom svojih istaknutih članova. Ukrali su, kako prenose tamošnji mediji, nekoliko milijuna dolara i bježe prema teritoriju pod nadzorom sirijskih vlasti.
Među njima je dužnosnik zadužen za državnu blagajnu Abu al-Bara al-Qahtani, a milijuni su nestali upravo iz državne riznice. Ako ih ISIS uhvati, bit će odmah pogubljeni, navodi Hina.
Specijalne iračke snage su ponovo u subotu krenule u napad u istočnom dijelu Mosula, dan nakon prvog pokušaja protiv džihadista u njihovom posljednjem uporištu u Iraku.
Na drugoj fronti na jugu Mosula, vojska i savezna policija su pokrenuli napad na jedan od posljednjih važnih položaja još uvijek u rukama skupine Islamska država ( IS) u okolici drugog po veličini grada u Iraku, gdje polako napreduju.
Još nema masovnog pokreta više od milijun civila blokiranih u Mosulu, ali broj raseljenih koji bježe od sukoba i dalje raste od kada je 17. listopada počela ofenziva iračkih snaga. Glasnogovornik elitnih protuterorističkih snaga CTS je rekao da njihove snage sudjeluju u žestokim borbama u istočnim četvrtima Mosula i da se vodi borba za svaku kuću. U petak su postrojbe CTS pokušale upasti u istočni dio Mosula, ali su ih džihadisti odbili neprekidnom vatrom.
Žestoki otpor džihadista je usporio napredovanje elitnih snaga.
Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -