Nedjelja, 19 svibnja, 2024

VALONIJA I NJEMAČKA ZAJEDNICA BLOKIRAJU: Belgija ne može potpisati sporazum o slobodnoj trgovini s Kanadom

Must Read

Belgija nije u stanju potpisati povijesni sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Kanade nakon što valonska i druge regionalne vlade nisu dale zeleno svjetlo saveznoj vladi, izjavio je u ponedjeljak premijer Charles Michel.
U uznemirujućem stavu za 28-članu EU, Belgija je do sada jedina članica koja odbija potpisati trgovinski sporazum CETA koji blokira frankofonska Valonija, odbijajući ga podržati.
”Mi nismo u poziciji da potpišemo CETA-u ”, izjavio je Michel nakon kratkih razgovora s regionalnim čelnicima u Bruxellesu koji su završeni bez sporazuma uprkos roku od ponedjeljka navečer koji je postavila EU.
”Savezna vlada, njemačka zajednica i Flandrija kažu “da”, Valonija, gradska vlada Bruxellesa i francuska zajednica kažu “ne””, kazao je belgijski čelnik.
Michelova objava uslijedila je dan nakon što je čelnik Valonije odbio 24-satni ultimatum EU da odbaci svoje primjedbe na sporazum.
EU je upozorila da će, ukoliko Belgija ne razjasni svoju poziciju do ponedjeljka navečer, otkazati summit u četvrtak na kome se trebao potpisati sporazum s Ottawom, prenosi AFP.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -