Nedjelja, 5 svibnja, 2024

NOVI PREDSJEDNIK SDS Govedarica: Srušiti nenarodnu vlast u RS-u

Must Read

Novoizabrani predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je danas kako je SDS danas pokazala jedinstvo, te kako im slijedi organizacijska modernizacija stranke, a posebna pažnja bit će posvećena odgovornosti i unutarstranačkoj konsolidaciji kako bi na idućim izborima “srušili nenarodnu vlast – režim u RS-u”, javlja Fena.
Smatra da građanima u RS-u treba realna, a ne populistička politika, kratkog daha, ističući da Milorad Dodik ima najmanje prava da priča o izdajničkoj politici.
Nakon što je danas na izvanrednoj Skupštini SDS-a dobio podršku da vodi najveću oporbenu stranku u RS-u, Govedarica je izjavio novinarima u Banjoj Luci da je “ovo poseban dan za SDS i da toj stranci dolaze bolji dani“.
Zahvalio se delegatima SDS-a koji su se odazvali Skupštini te pokazali veliko povjerenje, kako je kazao, ne u njega, već u SDS.
– Nadam se kako ću biti dostojan funkcije, jer je čast biti na čelu ove političke državotnorne organizacije u RS-u, ali sam svjestan i odgovornosti – rekao je Govedarica.
Kao jedan od osnovnih zadataka SDS-a naveo je međugeneracijsku suradnju.
– U tome su nam potrebni stari politički vukovi, ali isto tako ćemo morati posvetiti pažnju mladim kadrovima – istakao je novoizabrani predsjednik SDS-a.
Najavio je da će biti analizirani rezultati lokalnih izbora u listopadu, a kaže da su shvatili poruke naroda.
Ističući da je RS-u potreban jak SDS, nije želio komentirati nedolazak Ognjena Tadića na današnju Skupštinu te stranke, dok je Mićo Mićić odsutan zbog puta.
Govedarica je izabran za predsjednika SDS-a, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku, preuzevši odgovorost za loše rezultate na lokalnim izborima.
Tko je Vukota Govedaraica?
Vukota Govedarica, šesti predsjednik SDS-a, rođen je 1976. godine u Gacku. Završio je Fakultet sporta i fizičkog odgoja u Novom Sadu 2000. godine. Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a potom ušao i u najviše organe stranke. Prvi put je na izborima sudjelovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini Općine Gacko. Dvije godine kasnije na izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), a potvrđuje ga i na općim izborima 2010. godine, da bi obnovio mandat i 2014. godine. U Narodnoj skupštini je šef Kluba zastupnik SDS-a./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -