Petak, 28 lipnja, 2024

Rusi optužili Amerikance za ratne zločine u Iraku

Must Read


Ruska  vojska optužila je međunarodnu koaliciju koju vode Sjedinjene Države da je odgovorna za “ratne zločine” zbog udara u Iraku i pogibije civila blizu Kirkuka, na sjeveru zemlje. U petak je 15 žena poginulo u zračnom napadu na Dakuk, 50 km od Kirkuka, rekli su lokalni dužnosnici.
Vojni glasnogovornik Igor Konačenkov je u priopćenju upozorio na više desetaka poginulih civila, među kojima ima žena i djece u jednom gradu u kojem nije nazočna skupina Islamska država, prema informacijama kojima raspolaže ruska vojska.
“Više puta smo primijetili smrtonosne napade koji predstavaljaju ratne zločine i oni su postali svakodnevna rutina zrakoplovstva međunarodne koalicije”, rekao je.
“Prečesto su vjenčanja, pogrebi, bolnice, policijske stanice i humanitarni konvoji na udaru koalicije”, istaknuo je.
Europska unija i francuski predsjednik Francois Hollande su posljednjih dana optužili Rusiju za “ratne zločine” tijekom ruskih zračnih napada na Alep, u kojima su stradali brojni civili do uspostave humanitarnog primirja u četvrtak.
To primirje je službeno završilo u subotu u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu i ruska vojska nije spomenula da će biti produženo.
Ruska vojska je precizirala da pozorno prati stanje u Iraku i da je u posljednja 24 sata zabilježila 22 preleta koalicije i bespilotnih letjelica koji su izveli 19 napada na irački teritorij.
 
Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nakon susreta s Konakovićem Fajon izrekla uobičajnu frazu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas s ministricom vanjskih poslova Republike Slovenije Tanjom s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -