Četvrtak, 2 svibnja, 2024

ČORDAŠ POTPISAO PRVE UGOVORE Počela izgradnja 284 stana za povratnike u Republiku Srpsku

Must Read


Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas Ugovor za izvođenje građevinskih radova na izgradnji višestambenog objekta u Prijedoru s ovlaštenom osobomza zastupanje grupe izvođača koju čine „Prijedorputevi“ a.d. Prijedor i „MB Modul“ d.o.o. Prijedor Radenkom Crnogorcem, javlja Hrvatski Medijski Servis.
Čordaš je rekao da će zgrada u Prijedoru, koja će imati 50 stanova, biti izgrađena u okviru Potprojekta BH 3 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u naselju Pećani.
On je dodao da je ovo prvi višestambeni objekat koji će biti izgrađen u okviru Regionalnog programa, a da je ukupna ugovorena vrijednost radova 2.000.000 KM bez PDV-a.
„Veliko mi je zadovoljstvo što će korisnici, koji pripadaju najugroženijim kategorijama izbjeglih i raseljenih, već iduće godine moći useliti u nove stanove“, rekao je Čordaš.
U Prijedoru će, pored spomenute zgrade, biti izgrađena i još jedna zgrada s 32 stana.
U okviru Potprojekta BH 3 ukupno će biti izgrađena 284 stana, i to 82 u Prijedoru, 48 u Banjoj Luci, 32 u Gradišci, po 30 u Bijeljini i Derventi, 20 u Vlasenici, u Bileći i Brodu po 15, te 12 u Foči.
Kada je riječ o preostalim projektima u okviru Potprojekta BH 3, u tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, a raspisivanje javnih nabavki za izvođenje radova i nadzor planirano je za prosinac.
Predstavnik grupe izvođača Radenko Crnogorac upoznao je ministra o kapacitetima i opremi kojom ova grupa raspolaže, te je kazao da će radovi biti urađeni kvalitetno i u predviđenom roku.
Tijekom sastanka je razgovarano o predstojećim koracima, te je konstatirano da se uvođenje izvođača u radove očekuje već krajem ovog mjeseca nakon čega će početi izgradnja.
Sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra Vanja Kuprešak i Radovan Grajić, te šef Kabineta ministra Dragan Štrbac./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

JEDAN KANDIDAT ZA PLENKOVIĆEVOG MINISTRA MANJE: Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

EPPO je, ne navodeći njihove identitete, izvijestio da su sva trojica uhićena u ponedjeljak na zahtjev Ureda koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -