Nedjelja, 5 svibnja, 2024

ČAVARA: Ovaj ustroj države je jednostavno preskup za sve

Must Read

Činjenica je da je ovaj ustroj države, entiteta, a posebno FBiH preskup. Mi nemamo gospodarstva koje može izdržati ovoliko razina vlasti, izjavio je u intervjuu za novi broj magazina “Dani” predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.
Rješenja su, smatra on, jednostavna.
– Možemo napraviti od Federacije nekoliko regija koje ćemo zbog osjetljivosti odnosa konstitutivnih naroda i drugih skupina društva napraviti na istovjetan način i riješiti prava jednih koji su većina u tim regijama i onih koji su manjina – kazao je on.
Komentirajući navode o razgovorima o preuređenju FBiH, koje čelnici SDA i HDZ-a najavljuju poslije lokalnih izbora, Čavara kaže da ti razgovori teku već duže vrijeme.
– Možda se sad u interesu predizborne kampanje priča kako su predsjednici Čović i Izetbegović napravili neki dogovor. Koliko znam, nema nikakvog konkretnog dogovora, samo se razgovaralo o potrebi racionalizacije državnog ustroja, smanjenju administracije, a o tome se razgovara kontinuirano.
Nama je ostala još obveza provedbe presude Suda iz Strasbourga, ostala nam je obveza provođenja odluka domaćih ustavnih sudova, znači, i po pitanju Mostara i o tome smo razgovarali kao o jednom paketu u kojem bismo definirali da svima, koji negdje osjećaju da nisu u poziciji da odlučuju o svojoj sudbini, riješimo strahove da će im neko drugi nametati rješenja koja njima ne odgovaraju. Tako se radi u Mostaru i u Travniku i u čitavoj Federaciji. Mislim da postoje normalna rješenja, samo pitanje je kad shvatimo staje normalno rješenje, koliko će to prihvatiti oni koji ne žele normalno stanje – rekao je Čavara za “Dane”./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -