Nedjelja, 5 svibnja, 2024

DAČIĆ: Tražimo hitnu istragu povodom paljenja hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu

Must Read

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Beograd traži hitnu istragu povodom paljenja hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu.
– Danas je zapaljen hram Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu. Mi tražimo hitnu istragu – rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je izrazio nadu da se neće ponoviti istraga kao povodom napada i pokušaja ubojstva premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.
– To su stvari na koje naša država mora reagirati – istakao je Dačić.
Povodom referenduma u Republici Srpskoj o Danu RS, Dačić je ponovio da se Srbija neće miješati u unutarnje stvari BiH i Republike Srpske.
On je podsjetio da je skoro cijela Vlada Srbije prije dva dana bila u Donjoj Gradini na obilježavanju 75 godina od formiranja koncentracijskog logora Jasenovac i da je Vučić tamo imao susret s najvišim dužnosnicima Srpske, da je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali da nije bilo riječi o referendumu.
– Čuli ste da Srbija neće da svojim učešćem ispadne kao da se miješa u unutarnje prilike u Republici Srpskoj i BiH, ali sigurno da je naš interes stabilnost uopće i u RS i BiH – istakao je Dačić.
Komentirajući izjave pojedinih političara u Srbiji koji kažu da Srbija treba da se založi za otkazivanje referenduma u RS, Dačić je rekao da je zanimljivo da ti političari uvijek imaju nešto reći kada je riječ o Srbima, a ne čuje ih da kažu nešto protiv, na primjer, hrvatskog nacionalizma.
– Kako se ne oglasiše kada je zabranjeno Vučiću, Nikoliću i Dačiću da dođu u Srebrenicu, kako se baš svi oglašavaju na istoj liniji u skladu s onim što netko želi da bude poruka Srbima? Ne čudi me, to je više retoričko pitanje. Zato što sam siguran da to ne služi interesima srpskog naroda. A kome služi, to je pitanje za analitičare – rekao je Dačić.
On je istakao da je američki potpredsjednik Joseph Biden tijekom nedavne posjete Beogradu prenio da je negativno iznenađen činjenicom da su bošnjački političari u BiH, i nakon prošlogodišnje posjete Vučića Srebrenici, izrazili stav da je državno vodstvo Srbije nepoželjno ove godine u Srebrenici.
Što se tiče činjenice da u presudi Radovanu Karadžiću i drugima nije ustanovljeno da je Srbija bila dio udruženog zločinačkog poduhvata ili da je podsticala zločine i etničko čišćenje, Dačić je rekao da je to veoma bitno zbog Hrvatske, ali i zbog BiH. /Srna/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -