Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

ČUDAN JE TAJ NOVAC: Dođe njemu tako, skupi mu se, ustane i samo nestane…

Must Read

Europska investiciona banka (EIB) sa sjedištem u Luxembourgu potvrdila je da se istražuju putovi novca u Bosni i Hercegovini iz njene kase. Međutim, nikakvih preciznijih informacija ne saopćavaju „zbog interesa istrage koja je u toku“.

Ogromnom novcu koji je Bosni i Hercegovini odobrila i dala Europska investiciona banka zametnuo se trag i navodno je riječ o sumi od oko 50 milijuna eura. Kreditna sredstva  EIB-a u Bosni i Hercegovini već godinama se koriste za razvojne i infrastrukturne projekte.

Neslužbene informacije kažu: nakon što je dobila „neke podatke o čudnim putovima europskih eura“, uprava Europske investicione banke zatražila od nadležnih organa BiH opsežnu istragu i o tome je obaviješteno i državno Ministarstvo sigurnosti. Mogućnost bilo kakve vrste blokiranja ove istrage u Bosni i Hercegovini ne dolazi u obzir.

Sasvim je izvjesno da EIB ima svoju detaljnu dokumentaciju o tome i da nijedan euro nikome u BiH neće oprostiti i svaki će joj biti vraćen. Naši izvori kažu da će svaki aranžman do u detalje biti ispitan i provjerit će se da li je novac planski trošen, odnosno gdje je završio.

Prema nekim informacijama iz Banjaluke, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske priznala je da su dva poduzeća nenamjenski potrošila novac plasiran iz sredstava Europske investicione banke i da su poduzeli potrebne mjere protiv tih tvrtki.

Pravila nalažu da međunarodne financijske institucije raskidaju ugovore o dodjeli kredita ukoliko se prekrše odredbe što znači da im sve do posljednjeg novčića mora biti vraćeno uz zateznu kamatu. M.O. /Dnevni list

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto se Federacija BIH raspala? Zato što su Bošnjaci poput Edina Garaplije progonjeni umjesto da su takvi bili partneri Hrvatima

https://youtu.be/229qQp593y8 U Mostaru je ovoga vikenda predstavljena knjiga pod nazivom "Tajni vilajet". Njen autor, Edin Garaplija, bivši visokopozicionirani obavještajac Službe...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -