Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Skoro polovina žrtava u Nici su stranci

Must Read

Od 84 žrtve nedavnog terorističkog napada u Nici, 38 su strani državljani, priopćilo je danas francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Nastradali su porijeklom iz 19 zemalja, navelo je ministarstvo precizirajući da je riječ o državljanima Alžira, Njemačke, Jermenije, Belgije, Brazila, Estonije, SAD-a, Gruzije, Italije, Kazahstana, Madagaskara, Maroka, Poljske, Rumunjske, Rusije, Švicarske, Tunisa, Turske i Ukrajine.

U priopćenju se dodaje da popis nije konačan, prenosi AFP.

Međutim, u ovom trenutku, sve žrtve, bilo da je riječ o ozlijeđenim ili preminulim osobama, potiču iz ukupno 29 zemalja, dodaje se u priopćenju, prenosi Tanjug.

Prošli tjedan, 31-godišnji Tunižanin Mohamed Lahuaiej Bulel je kamionom na šetalištu u Nici pokosio i ubio 84 osobe, dok je na stotine ozlijeđeno.

Napad je izvršen 14. srpnja, na nacionalni praznik, Dan pada Bastille. (bljesak.info)

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -