Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

SRBI IPAK POPUSTILI: Predsjedništvo BiH usvojilo SSP, odblokiran je europski put BiH

Must Read


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske izjavio je danas u Banjaluci da je u ovom bh. entitetu postignuta suglasnost da Mladen Ivanić član predsjedništva Bosne i Hercegovine potpiše sporazum o adaptaciji Sporazuma u stabilizaciji i pridruživanju BiH Europskoj uniji.

“Nakon razgovora s njemačkim ministrom poljoprivrede, konzultacija u Beogradu, jutrošnjim konzultacijama s poljoprivrednim proizvođačima otklonjeni su svi problemi da se parafira adaptirani SSP. Dogovor s ministrom poljoprivrede Njemačke, kao izaslanikom Angele Merkel, njemačke kancelarke o tome da se nagnuo način i pomogne poljoprivrednoj proizvodnji u čitavoj BiH, prije svega u RS, je ključan za donošenje ovakve odluke “, rekao je Dodik.

Istaknuo je da će za izvjesno vrijeme ministar poljoprivrede RS s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača imati sastanke u Berlinu o konkretnim mjerama pomoći kada se utvrde točni podaci o gubicima kada počne primjena tog sporazuma.

“Sporazum stupa 1.januara i imamo dovoljno vremena da to učinimo. Ovog trenutka ja dajem suglasnost Mladenu Ivaniću potpisati adaptirani sporazum o SAA jer smo postigli suglasnost svih u RS. Prihvaćamo adaptaciju i očekujemo da će niz konkretnih mjera s Njemačkom biti postignut u narednim mjesecima kako je obećano. Mi vjerujemo njemačkim obećanjima iu tom pogledu smatramo da je taj posao završen “, rekao je Dodik.

Komentirajući poziv Koalicije Domovina upućen visokom predstavniku u BiH da reagira povodom današnje posebne sjednice Narodne skupštine RS o odluci o raspisivanju republičkog referenduma o Danu Republike Srpske, 9. siječnju Dodik je rekao “Protiv ovog referenduma nema visokog predstavnika niti može reagirati”.

Dodik je odgovarajući na pitanja novinara u Narodnoj skupštini RS rekao i da u Službenom glasniku RS neće biti objavljena ni jedna odluka visokog predstavnika, dok je on predsjednik RS.

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH u 14:30 održat će press konferenciju u Banja Luci na kojoj će priopćiti da je Predsjedništvo BiH usvojilo prilagođeni SSP.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

DRAGANA VRAGANA: Ova srpska umjetnica uzrok je potpunog prometnog kolapsa u Zagrebu u petak i subotu. Zagrebački mediji to nisu dali pustiti u eter…

Zagreb je bio poprište kaosa u prometu 3.  i 4.  svibnja, a voditelji radijskih stanica nisu mogli skriti zbunjenost....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -