Četvrtak, 26 rujna, 2024

Theresa May će biti nova premijerka Velike Britanije

Vrlo

Theresa May, aktualna ministrica unutarnjih poslova, naslijedit će kolegu torijevca Davida Camerona na čelnom mjestu vlade Velike Britanije.

Iz utrke za čelnu poziciju u Konzervativnoj stranci povukla se njezina jedina protukandidatkinja – Andrea Leadsom.

Konačnu odluku o kandidatkinji May glasovanjem mora donijeti gotovo 2000 članova Konzervativne stranke. May će postati druga premijerka Ujedinjenog Kraljevstva u povijesti, prva nakon Margaret Thatcher.

May je kazala da neće nastojati da Velika Britanija ostane u Europskoj uniji iako se tome neki nadaju, istaknuvši da su Britanci glasovali za izlazak iz Unije. Brexit znači Brexit i pobrinut ćemo se da bude uspješan, istaknula je, kako prenosi France Presse.

Na pitanje kako namjerava dogovoriti pristup europskom tržištu, May je kazala da zemlja treba najbolji trgovinski sporazum, za robe i usluge. Jasno je također da je glas za Brexit poruka koja poziva na kontrolu slobodnog kretanja ljudi. To se ne može nastaviti kao sada, kazala je./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -