Utorak, 30 travnja, 2024

I TAKO JE JOKIĆ POSTAO MELEK: Na izbore u rujnu svi bi htjeli s ‘hrvatskim anđelom’ tvrdi N1

Must Read

Tehnička Vlada sutra će imati sjednicu, danas se održao uži kabinet, naoko država funkcionira. Ipak HDZ-ovci su u finišu izbora svog predsjednika, u anketama loše stoje, a na političkom nebu počinju sjajiti neke nove zvijezde. Rujan će za mnoge biti biti ili ne biti.

Pripreme za još jednu tehničku sjednicu. I tako će biti mjesecima. HDZ vodi parlaleno dva procesa: trebaju izabrati predsjednika i pokušati izbjeći potop na izborima. Računaju na neka poznata, ali politički nepotrošena imena. Jedno od njih je Zdravko Marić:

“Ne bih to još ništa komentirao u ovom trenutku, samo sam fokusiran na ministartsvo financija.”

Mariću se nudi da bude nositelj liste na jednoj od slavonskih izbornih jedinica. No, sudeći prema naketama, HDZ će se morati još više potruditi. Trenutačno za SDP-om zaostaju više od 9 posto i odnosu na prošli mjesec pali su za 3,6 posto. Most drži treću poziciju s gotovo 10 posto i opet rastu, dok Živi zid pada, ali je na sigurnom 4. mjestu. Slijedi ih HNS, HSS i stranka Bandić Milan 365.

“Pričekajmo završetak unutarstranačkih procesa u HDZ-u, izbor predsjednika, nakon toga ćemo vidjeti…te ankete su uvijek bile nesklone HDZ-u. Nama su jedina anketa izbori.”, kaže ministar Oleg Butković.

Oni unutarstranački će proći bez problema za Andreja Plenkovića. Zlatko Hasanbegović konačno je priznao za Jutarnji list da se neće kandidirati. Iako trenutno još samo europarlamentarac Plenkovića je primio zagrebački nadbiskup.

A na božju milost računaju i drugi. Gostujući u Novom danu zagrebački gradonačelnik uvjeren je da će na izborima osvojiti više od 10 mandata.

“Pričekajte još dva tjedna, pa ćete vidjeti tko će sve poduprijeti aktualnog gradonačelnika Zagreba…, drugi put Bog pomaže.”, kazao je Bandić.

A ostalima bi mogao on pomoći, pa čak i lijevoj koaliciji, ako zatreba.

Pametno bi bilo s Jokićem

A mnogi bi htjeli s ” hrvatskim anđelom” – Borisom Jokićem. On je dosad bježao od politike, ali je ona uporno trčala i trči za njim. Pa tako i stranka Pametno, u čijem je fokusu upravo obrazovanje:

“Mislim da bi svi željeli vidjeti g. Jokića na svojoj listi, mi bismo to željeli, mislim da je on čovjek koji se bori za prave ideje, mi smo ga uvijek podrćžavali i njegovu ekipu i njega, bili bismo jako sretni kada bi on pristao biti na listi.”, kaže Ivica Puljak.

Jokić se zasad ne izjašnjava. I pitanje je hoće li. Ono što je već demonstrirao jest to da na svoju stranu može dobiti 40 tisuća ljudi. Bio bi dakle kapitalac, ako dopusti biti lovina.

N1 is a 24-hour cable news channel launched on 30 October 2014. The channel has headquarters in Belgrade, Sarajevo and Zagreband covers events in ex-Yugoslav countries of Bosnia and Herzegovina, Croatia and Serbia. Available on cable TV throughout formerYugoslavia, N1 is CNN International‘s local broadcast partner and affiliate[4][5] via an agreement with the London-based Turner Broadcasting System Europe. As it is focused on the audiences of the three countries in which it is headquartered, it has three separate editorial policies, separate reporters, TV studios as well as internet and mobile platforms. In cases where news overlap, information is presented jointly.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SVI ĆE NA CRNU LISTU: Umjesto u Sarajevu, zamislite, u Mostaru održan sastanak Uprava javnih poštanskih operatera u BiH

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske provocirali su danas Michaela Murpheya...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -