Četvrtak, 24 listopada, 2024

Potvrđena optužnica Zlatanu Jeliću za ratni zločin na području Mostara

Vrlo
- Advertisement -

 

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 7. siječnja optužnicu koja optuženog Zlatana Jelića tereti da je počinio kazneno djelo zločini protiv čovječnosti, priopćeno je danas iz tog suda.

U optužnici se navodi da je optuženi Zlatan Jelić, od svibnja 1993. do početka ožujka 1994. godine, za vrijeme rata i oružanog sukoba između Armije BiH i HVO-a, u svojstvu zapovjednika 1.djelatne bojne Vojne policije HVO, te zapovjednika 1. lakojurišne bojne Vojne policije HVO i zapovjednika Obrane grada Mostara koji je pod kontrolom imao sve jedinice na području grada Mostara, sudjelovao u organiziranju i izvršenju širokog i sustavnog napada usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području općine Mostar u cilju realizacije strateških ciljeva hrvatskog naroda, i to: etničkim čišćenjem, protupravnim uhićenjem muškaraca i zatvaranjem u zatvore i logore,  izvođenjem muškaraca na prinudne radove na liniji fronta i u živi štit, te prisilnim progonom i premještanjem žena, djece i starih na teritoriju pod kontrolom ARBiH.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto medicinski kanabis čeka onkraj “europskog puta”?

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, šef Kluba SDP-a, Saša Magazinović, ponovno je podignuo pitanje legalizacije medicinskog kanabisa,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -