Četvrtak, 24 listopada, 2024

MUŠKARACI STARI IZMEĐU 21 I 31 GODINU Uhićeni Australci koji su se htjeli priključiti ISIS-u

Vrlo
- Advertisement -

Pet australskih državljana, za koje se sumnja da su se htjeli brodom pridužiti terorističkoj organizaciji Islamske države u Siriji, optuženi su za terorističko djelovanje, objavila je australska policija.

Petero muškaraca iz Melbournea, starih između 21 i 31 godinu, uhićeni su u utorak dok su kroz Australiju prevozili brod duljine sedam metara. Optuženi su za pripremanje upada u stranu zemlju i sudjelovanje u neprijateljskim aktivnostima, rekla je australska federalna policija. Prema policiji maksimalna kazna za ovaj čin je doživotni zatvor.

“Muškarci će ostati u pritvoru i trebali bi se pojaviti pred sudom u ponedjeljak”, stoji u priopćenju policije. Ovo je prvi put da simpatizeri terorista pokušavaju plovilom napustiti Australiju, smatraju službenici. Policija ih je tjednima držala pod istragom, a ured za imigracije otkazao je njihove putovnice. Jedan od uhićenih je radikalni propovjednik uhićen 2014. na filipinskom otoku Cebuu i deportiran u Australiju, izvještavaju lokalni mediji, dok je drugi uhićen i deportiran prije dvije godine zbog navodnog posjedovanja terorističke literature, prenosi Hina.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SELAM TI ERUDITO! Genijalan, gotovo poetski govor Gorana Grlića Radmana, jednom , kada Hrvatska bude prosvijećena zemlja, učit će se u školama

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman održao je govor na HDZ-ovom skupu u Šibeniku koji je, umjesto političke...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -