Srijeda, 23 listopada, 2024

UVIJEK POUZDAN PARTNER: Soroš financira sutrašnji prosvjed opozicije u RS-u

Vrlo

Redakcija Pressa danas je objavila dokument kojim se izravno potvrđuje kako poznata fondacija Otvoreno društvo, osnivača i financijera uvaženog gospodina Soroša finacira sutrašnje prosvjede opozicije u  RS-u i to u ukupnom iznodus od skoro pola milijun američkih dolara.

Soroševe donacije su, kako stoji u dokumentu, raspoređene po regijama, a sudeći po imenima, u projekt su uključeni ljudi od najvećeg mogućeg povjerenja, navodi Press.

Tako je hercegovačka regija dobila 47.400 američkih dolara, sarajevska 97.000, semberska 97.700, dobojska 37.500 i na kraju banjalučka, 214.000 američkih dolara.

U pitanju je ukupan iznos od čak 486.600 dolara, što je kada se prevede u domaću valutu, nešto malo manje od 840.000 KM.

Soroševa fondacija je na ovim prostorima najpoznatija po finansiranju i obučavanju opozicije u Srbiji devedesetih godina, kao i po finansiranju i organizaciji protesta i rušenja vlasti Viktora Janukoviča u Ukrajini.

Fondacija “Otvoreno društvo“ je najaktivnija na područjima gdje je na vlasti politička struktura koja ne odgovara interesima SAD-a, a koju nije moguće pobijediti na izborima.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Narod u Odžaku kaznio HDZ zato što je policajac tukao poljoprivrednika?

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Anes Osmanović preuzeo je vodstvo u utrci za načelnika Općine Odžak, zahvaljujući glasovima pristiglim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -