Srijeda, 23 listopada, 2024

Erdogan: U borbi protiv Islamske države prepušteni smo sami sebi

Vrlo

ISTANBUL – Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na ceremoniji dodjele nagrada i gala večeri u okviru natjecanja kratkometražnog filma koje se održava u Istanbulu, govorio je io situaciji u Siriji iu Turskoj.

Kako je kazao, dok je Turska otvorila svoje srce i granice ugnjetavani i žrtvama, oni koji se “igraju tri majmuna”, zatvorili su im pojedina vrata. “Kod njih nema samilosti, nema pravde. Kod njih postoji diktatura i tiranija. Dok smo mi pokušavali problem riješiti iz korijena, uspostaviti sigurno područje u Siriji i ukloniti ono što ljude tjera na migracije, oni su povlačili na drugu stranu”, rekao je Erdogan i dodao kako oni koji govore da se u Siriji bore protiv terorističke organizacije Islamska država, nisu toj organizaciji nanijeli štetu kakvu joj je Turska nanijela. Dodao je kako je Turska u borbi protiv ID-a, “koja je s jedne strane bombašima samoubojicama, as druge napadima na tursku provinciju Kilis, nanijela bol”, prepuštena sama sebi.

“Razlika između reakcija na bombe koje su eksplodirale u Ankari i Istanbulu i reakcija na napade u Parizu i Bruxellesu nije ništa drugo nego oličenje nepravde”, poručio je Erdogan. Istaknuo je kako vlast u Turskoj ne pokušava ojačati i razviti Tursku da bi ona upravljala drugim ljudima. “Cilj nam je promijeniti tijek događaja koji su došli do tog nivoa da ugrožavaju budućnost čovječanstva i postati vrata nade za ugnjetavane”, istakao je Erdogan.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -