Četvrtak, 24 listopada, 2024

ZAMALO ISILOVAC: Građanin K. iz Sarajeva ipak neće na ratište u Siriju

Vrlo
- Advertisement -

Državna agencije za istraga i zaštitu (SIPA) postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, na području Trebinja lišila je u petak ujutro slobode osobu inicijala K.K.  rođenu 1976  s prebivalištem u Sarajevu.

Navedenu osobu zadržali su na graničnom prelazu policijski službenici Granične policije BiH nakon što je vraćena iz Crne Gore te je predali na dalje postupanje policijskim službenicima SIPA-e.

Osoba inicijala K.K. lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 162b Kaznenog zakona BiH (KZ) stav (2) ”Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama“, u vezi sa članom 26. KZ BiH ”Pokušaj”.

Navedena osoba sumnjiči se da je 26. travnja ove godine napustila teritoriju BiH u namjeri da se u Siriji pridruži terorističkoj organizaciji ISIL.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je značajna policijska suradnja na državnoj i međunarodnoj razini, naročito sa Graničnom policijom BiH i nadležnim organima Crne Gore, Albanije, Makedonije i Bugarske, što je rezultiralo lišenjem slobode K.K. i sprečavanjem odlaska na sirijsko ratište.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e pretresaju stambeni objekt na području Sarajeva koji koristi osumnjičena osoba, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije SIPA-e, gdje će biti kriminalistički obrađena, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njenom daljem statusu. Protiv navedene osobe SIPA će Tužiteljstvu BiH podnijeti izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

I tako je Picula postao najpopularniji političar u Hrvatskoj

Plakati s Toninom Piculom u ustaškoj kapi osvanuli u Srbiji: Desničari reagiraju na njegovo imenovanje izvjestiteljem Europskog parlamenta za...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -