Nedjelja, 29 rujna, 2024

PRAVNE ZAČKOLJICE: Vlada RH tvrdi da Federacija BIH, Krešimir Zubak i BIH zapravo ne postoje

Vrlo

Onaj diletant koji  je iz Vlade RH,  HRHB nazvao takozvanom ne poznaje međunarodno pravo niti pravo RH.  I trebao bi , prije dobijanja otkaza da malo taj dio progugla. On naime tvrdi da je RH tijekom rata, pomalaga takozvane strukture, slala pomoć takozvanim vojnicima, prihvatala bošnjačke i hrvatske izbjeglice preko takozvanih autobusa, ako je netko i poginuo takozvani je to branitelj, nekakve  takozvane organizacije.

Podsjećamo, malog Glavašaevića i gospodina iz Vlade RH.

Predsjednik HRHB-a Krešimir Zubak potpisao je Međunarodni mirovni sporazum koji se zove Washingtonski sporazum i time postao prvi predsjednik FBIH.

Međunarodni ugovor je svaki sporazum sklopljen između dvaju ili više subjekata međunarodnog prava, koji je uređen međunarodnim pravom, bilo da je sadržan u jedinstvenoj ispravi ili u više međusobno povezanih isprava, bez ozbira na njegov poseban naziv. Svaki međunarodni ugovor, ratificiran odnosno potvrđen od strane zakonodavnih tijela država ugovornica, po svojoj pravnoj snazi jest iznad zakona i podzakonskih akata. Dakle Washingtonski sporazum koji je potpisao predsjednik HRHB-a iznad svih je zakona i podzakonskih akata Federacije BIH. Kako je moguće da nešto što je potpisao predsjednik Takozvane bude iznad svih zakona i zakonskih akata u FBIH i kasnije Daytonom u BIH?
Međunarodni ugovor može se sklapati između dva (bilateralni ugovor) ili više (multilateralni ugovor) subjekta međunarodnog prava – tj. država, međunarodnih organizacija te ostalih subjekata međunarodnog prava kao što su ustanici ili oslobodilački pokreti.

Međutim, kod međunarodnih ugovora razlikuje se trenutak potpisivanja od strane subjekata međunarodnog prava (najčešće država ugovornica) od trenutka stupanja na snagu toga ugovora. To ovisi o ratifikaciji odnosno razmjeni isprava i usvajanju od strane parlamenata država potpisnica. Tek njihovom potvrdom međunarodni ugovor je preuzet u unutarnji pravni sustav svake od država ugovornica, te kao takav stupa na snagu i počinje njegova primjena.

Strane potpisnice, potpisivanjem međunarodnog ugovora ratificiraju i vlastiti legalitet. HRHB je međunarodnim ugovorom stvorila FBIH. FBIH je pravni nasljednik HRHB. Haaška šestorka su generali FBIH, i FBIH bi morala skrbiti o njima kao što skrbi o generalima Armije BIH.

Srbi su ratifikacijom Daytona, legalizirali Republiku Srpsku, u koječemu upitniju od HRHB-a pa ju Vlada RH ne naziva takozvanom.

Znakovlje HRHB-a, zakoni HRHB-a i danas su u sistemu FBIH. Grb HRHB-a dio je službenog grba FBIH.

Inače  bi netko mogao zaključiti sljedeće – ako je predsjednik takozvane republike potpisao takozvanim potpisom stvaranje FBIH  je li to dokaz da FBIH zapravo ne postoji i da je samo takozvana?

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

NIKOME NIŠTA NIJE JASNO: Zašto je Armija BIH ubijala građane BIH u BIH selu Miletić? Usred BiH!

Prije 31. godinu, 24. 4. 1993., u selu Miletići kod Travnika mudžahedini, počasni državljani BIH, kojima je naš ex...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -