Petak, 25 listopada, 2024

OBRAČUN U KOSAČI: Na stubištu se dogodila oštra prepirka između Valentina Inzka i Nine Raspudića

Vrlo
- Advertisement -


Premda je Večernjakov pečat prošao  očekivano u “svečarskom” ruhu u kojem djeluje sve savršeno, pa nam podupiratelji kršenja naših kolektivnih prava,  u ime nekog privatnog cilja privatne novinske kuće postaju cijenjeni gosti, oni koji nam u 364 dana u godini pakuju šovinizam kada mi kažemo da odnosi u ovom “braku” nisu onakvi kakvi bi trebali prema predbračnom ugovoru zvanom Dayton, oni koji nam grbove nazivaju provokacijom (Moore), i nameću neustavne Vlade (OHR), pri izlasku iz Kosače na stubištu je došlo do žustre polemike između Nine Raspudića i upravo tog istoga Valentina Inzka.

Kako kazuju svjedoci, Inzko je prolazio kraj Raspudića dok je on razgovarao s mostarskim parohom Radivojem Kruljem, pravoslavnim svećenikom na službi u Mostaru.

Kako je došlo do očnog kontakta Raspudić mu je pružio ruku riječima “Oooo vi ste onaj poznati matematićar” – na što je Inzko uzvratio kako je i Čavara nelegalan, kao i ova Vlada jer srpski dom naroda nema potrebnu legitimnu većinu. Radi se naime o Domu naroda kojeg također pune godinama Bošnjaci.

I ako će se poštovati srpska konstitutivnost naravno da je i ova vlada nelegalna. No nije toliko nasilno majorizatorska da majorizira dva naroda kao ona prethodna Platformaška. Pa nije jasno zašto to Inzko uzima kao argument, jer ako to doista to misli, praktički prizna grešku koju je podržao kod formiranja prošle Vlade, potom treba poništiti izaslaničke mandate u srpskom domu naroda, srpskog potpredsjednika FBIH i omogućiti Srbima u FBIH da izaberu legitimne predstavnike. Nepopunjen srpski dom naroda upravo je posljedica OHR-ovih amandmana na Ustav FBIH i činjenice da Srba baš i nema toliko koliko se OHR folira da ih ima u “multietničkom dijelu BIH.

vecernjakov-pecat-0328

Detalje cijelog razgovora ne znamo, već samo neke dijelove. Tako smo saznali da je Raspudić Inzku rekao kako ne može zamisliti da je visoki predstavnik npr. u Nagorno Karabahu i da tamo tlači manji narod, da ne postoji nikakav novac za koji bi, na pravdi Boga radio o glavi nekom narodu, dokidao mu prava i unosio razdor jer su mu to naložili Amerikanci. Rekao je  također Inzku  da mu on neće suditi, već neka ono što je radio opravdava pred Bogom i svojom savješću, te da ga za ono što je radio ne može oprati pet Pečata.

Sve se to događalo u gužvi na stubištu pri izlasku iz Kosače. Što je dalje bilo, u raspravi koja je još trajala,  ne znamo, to zna samo Radivoje Krulj koji je ostao s njima dok su raspravljali. No Inzko navodno nije otišao nasmijanog obraza. Je li ostavio broj mobitela Raspudiću također ne znamo.

No znamo da su Inzku među Hrvatima redovni savjetnici oni koji s tim narodom najmanje dijele zajedničkog. Bivši ideolozi komunizma.

Inzko u pravilu, i ne smije na kavu s Hrvatima za koje mu zeleno svjetlo ne da sarajevska čaršija.

Kada će SDP i OHR , ti zaštitnici “slobode govora” dopustiti da nam “nezavisna” FTV koja je kažu i “hrvatska TV” ovakav fight omogući i uživo? Odnosno kada će ideolozi marksizma koji kontroliraju “nezavisnu” FTV po prvi put pozvati Raspudića u neku polemičku emisiju ostaje za vidjeti.

Javna je tajna da je njemu na FTV zabranjeno svako gostovanje. Kao i svima koji ne misle kao neokomunisti koji su se međunarodnoj zajednici u BIH prodali kao moderni liberlani demokrati. Iako su u bivšem režimu svojski kršili ljudska prava.

Do sada je Rapsudić  na FTV-u gostovao točno 0 puta. Toliko je puta i pozvan. Dok je primjerice sarajevski  gubernator za Hercegovinu, onaj dosadni demagog Kukić gostovao na stotine puta u režiranim intervjuima, pred novinarima koje je sam tamo i postavio. Baš ono demokratski. Slično kao i Inzko. Što će reći da je Inzko veći Hrvat od većine Hrvata u BIH. Toliko o objektivnosti javne TV, koja je, kažu naše dobre većinske komšije super, i trebamo ju plaćati..

Obraz nam je, dakle, od puste patetike Pečata i  “savršenosti odnosa” s onima koji nas uporno potcjenjuju i politički maltretiraju,  spasio Raspudić. I hvala mu na tome.

Poskok.info

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jim Farley, glavna Fordova faca, priznao da je lud za Xiaomijevom limuzinom

Jim Farley, glavni direktor Forda, otkrio je u razgovoru s voditeljem podcasta Fully Charged, Robertom Llewellynom, da trenutno vozi...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -