Petak, 25 listopada, 2024

‘DA SAM SRBIN, GLASOVAO BIH ZA SNS ‘ Mađarski ministar podržao Aleksandra Vučića

Vrlo

Mađar kaže da neće dopustiti da netko blokira Srbiju na putu u EU.

Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto rekao je u utorak Pančevu da Srbija zavrjeđuje biti članica Europske unije i da bi on, kada bi bio Srbin, glasao za Srpsku naprednu stranku (SNS) Aleksandra Vučića, prenijela je agencija Tanjug.

- Advertisement -

‘Da sam Mađar koji živi u Srbiji, glasao bih za Savez vojvođanskih Mađara (SVM), a da sam Srbin, onda za SNS’, izjavio je Szijjarto na stranačkoj konvenciji SNS-a u Pančevu, govoreći na srpskom jeziku.

SVM je najjača stranka vojvođanskih Mađara koja je u postizbornoj koaliciji sa SNS-om.

Szijjarto je istaknuo da je došao kao prijatelj srbijanskog premijera i da za neku srpsku stranku u današnje vrijeme obraćanje mađarskog ministra znači samo jedno – potporu.

‘To nije uvijek bilo tako. Ali, zahvaljujući vladi Aleksandra Vučića odnosi Srbije i Mađarske su na najvišoj razini u povijesti’, rekao je mađarski ministar, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, Srbija zaslužuje biti članica Europske unije i na tom putu može računati na Mađarsku, koja neće dopustiti da je institucije u Bruxellesu ili druge instance blokiraju.

Szijjarto, koji je dužnosnik mađarske vladajuće stranke Fidesz, rekao je da Mađarska maksimalno podupire brz ulazak Srbije u EU i vrlo cijeni sve napore koje Srbija čini.

‘Srbija je ušla u novo razdoblje svoje povijesti, proces integracija Srbije napreduje tempom koji do sad nije viđen i Srbija zavrjeđuje da bude članica EU’, rekao je Szijjarto i dodao da Srbija može biti ponosna i na to kako se odnosi prema nacionalnim manjinama.

‘Malo je visokih dužnosnika iz drugih država koji bi došli na ovakav skup da govore lijepo o nečijoj vladi’, rekao je lider SNS.a Aleksandar Vučić, zahvalivši Szijjartu.

Vučić je podsjetio da je na svim važnim skupovima u Bruxellesu Srbija mogla računati na nekoliko prijatelja, među kojima je uvijek bio Szijjarto.

U ponedjeljak i utorak održavala se sjednica Međuvladinoga mješovitoga povjerenstva Srbije i Mađarske na kojoj je konstatirano da su srpsko-mađarski odnosi dostigli ‘povijesni vrhunac’, te da između dvoje zemlje nema otvorenih pitanja.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jim Farley, glavna Fordova faca, priznao da je lud za Xiaomijevom limuzinom

Jim Farley, glavni direktor Forda, otkrio je u razgovoru s voditeljem podcasta Fully Charged, Robertom Llewellynom, da trenutno vozi...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -