Srijeda, 23 listopada, 2024

OŽIVIO SUKOB Rasplamsale se borbe u Azerbajdžanu, ginu vojnici, djeca…

Vrlo

U sukobima na Nagorno-Karabahu poginulo 12 azerbejdžanskih vojnika i dijete.

U žestokim sukobima koji su izbili između armenskih i azerbejdžanskih snaga duž linije razgraničenja, ubijen je jedan dječak, a još dvoje djece ranjeno, rekao je glasnogovornik lidera regije, dok je azerbejdžansko ministarstvo obrane javilo kako je poginulo 12 njihovih vojnika.

Službeni Baku je potvrdio kako je u oblasti vojnih operacija oboren helikopter Mi-24 i uništen tenk azerbajdžanske vojske.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je u međuvremenu razgovarao sa šefovima diplomacija Armenije i Azerbajdžana, pozvavši ih da zaustave nasilje. Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na hitan prekid sukoba duž linije razgraničenja u Nagorno-Karabahu.

Gornji Karabah
Nagorno-Karabah nalazi se u Azerbejdžanu ali je pod kontrolom lokalnih Armena. Funkcionira samostalno uz jaku vojnu i financijsku potporu Armenije.
Sukob je izbio 1991. godine, u vrijeme raspada Sovjetskog Saveza no od primirja 1994.g. nije bilo većih vatreninh okršaja. Poginulo je oko 30.000 ljudi.
- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SDA-ov Osmanović pretekao HDZ-ovog Ilića u utrci za načelnika Odžaka

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Anes Osmanović preuzeo je vodstvo u utrci za načelnika Općine Odžak, zahvaljujući glasovima pristiglim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -