Četvrtak, 24 listopada, 2024

NEKI OPAKI TUZLANSKI “FRONT” : Inzko da odstupi, i preda mjesto sposobnijem iz “prostitutke Europe”

Vrlo
- Advertisement -
Udruženje „Front“ poziva visokog predstavnika Europske unije za BiH Valentina Inzka da pred domaćom i međunarodnom javnošću prizna vlastitu nesposobnost u provedbi zadaća koje su mu nametnute Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma, čime je Bosnu i Hercegovinu doveo pred “samu ivicu građanskog rata”.

Višegodišnje pasivno posmatranje destrukcije Mirovnog sporazuma za BiH od strane Milorada Dodika i njegovih jataka u liku Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, mogući je dokaz da je Valentin Inzko glavna poluga za konačno rušenje Bosne i Hercegovine kao međunarodno priznate države, sa najgorim mogućim scenarijem – građanskim ratom.

Dokaz ovoj sumnji je i njegova indolentnost u povodu najave Milorada Dodika da će RS u skorije vrijeme aktivirati rezervni sastav policije, kako bi spriječili mogući napad Bošnjaka na RS nakon izricanja presude zločincu Radovanu Karadžiću.

Ovaj potez Milorada Dodika mnogo je gori od bilo kojeg poteza njegovih prethodnika, a koje su prijašnji visoki predstavnici u skladu sa Bonskim ovlaštenjima uklanjali sa političke scene u BiH.

Šutnja i pasivnost Valentina Inzka građanima BiH daje do znanja da glavnu ulogu u destrukciji BiH i iniciranju novih sukoba među građanima, igra upravo Europska unija i Međunarodna zajednica.

Zbog svih navedenih činjenica, predlažemo gospodinu Inzku da na vrijeme svoje mjesto prepusti osobi koja će imati hrabrosti da u skladu sa Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma na vrijeme zaustavi namjere Milorada Dodika da započne nove krvave sukobe u BiH, očigledno pod pokroviteljstvom najstarije svjetske prostitutke – Europe, stoji u saopćenju Udruženja Front.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

I tako je Picula postao najpopularniji političar u Hrvatskoj

Plakati s Toninom Piculom u ustaškoj kapi osvanuli u Srbiji: Desničari reagiraju na njegovo imenovanje izvjestiteljem Europskog parlamenta za...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -