Srijeda, 23 listopada, 2024

MANOLIĆ: Istina je, Arkan je u vrijeme rata surađivao s hrvatskim službama

Vrlo

Željko Ražnatović Arkan je u punom jeku rata na prostorima Hrvatske surađivao sa hrvatskim službama – izjavio je za beogradski tjednik ,,Nedeljnik,, Josip Manolić, kojega ovaj tjednik predstavlja kao pripadnika OZNE, osnivača HDZ-a i ,,čovjeka koji mnogo zna,,.

Prema Manolićevim saznanjimakoje je dobio 1992. do 1993. godine, veza hrvtzskih službi s Arkanom podrazumijevala je trgovinu oružjem, ali i trgovimu dokazima za zločine. Prema Manoliću, hrvatske sigurnosne službe preko Arkana došle su u posjed fotografija srbijanskih zločina na Ovčari.

– O Arkanu i njegovim poslovima nisam rekao sve,nešto ću još otkriti u knjizi. Arkanova priča u Hrvatskoj još nije okončana.Priroda poslovanja bila je dvojaka-interes stare akužbe SDS i interes kriminalnih skupina koje su s Arkanom surađivale u Frankfurtu. Izvore raznih spoznaja ne namjeravam otkriti, nije u pitanju samo zaštita izvora, u pitanju su interesi nacionalne sigutnosti. Dio priče o Arkanu vezan je i za njegovu mladost u Hrvatskoj- izjavio je Manolić za beogradski tjednik i dodao kako je između hrvatskih i srbijanskih službi u tijeku rata bilo razvijeno špijuniranje.

Kao primjer on je naveo da je u hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova svojevremeno uhićeno deset osoba koje su špijunirale za račun KOS-a.To je samo dio špijuna koji su bili dobro skriveni na jednoj i drugoj strani i koji nisu mogli buti otkriveni, te su neki otktiveni u haškim procesima, kako je za beogradski tjednik rekao Josip Manolić.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -