Četvrtak, 24 listopada, 2024

SLOVAČKI PREMIJER: Ako Grčka ne zaustavi migrante, morat će Makedonija

Vrlo
- Advertisement -

AKO Grčka ne uspije zaustaviti priljev migranata, oni će morati biti zaustavljeni na nekoj drugoj crti, primjerice u Makedoniji, rekao je slovački premijer Robert Fico.

Tri dana prije parlamentarnih izbora u zemlji, Fico je otišao na granicu između Makedonije i Grčke posjetiti 25 slovačkih policajaca koji pomažu makedonskim kolegama u ophodnji na granici.

Premijer je rekao da će pitanje zaustavljanja migranata postaviti na summitu EU-Turska u ponedjeljak. “Ukoliko u ponedjeljak utvrdimo da sporazum između EU i Turske ponovo ne funkcionira i da Turska ne ispunjava svoje obveze, treba drugdje zaštititi granice EU”, rekao je Fico prema priopćenju njegovog ureda.

“To je pitanje ekonomske migracije. Ako Grčka ne funkcionira u zaustavljanju migranata, moramo ih zaustaviti na nekoj drugoj liniji. Došli smo pomoći zemljama koje se nalaze na toj crti,” rekao je slovački čelnik u razgovorima s makedonskim ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.

Fico je zauzeo tvrdo stajalište o migrantskoj krizi, kao i Jaroslaw Kaczynski u Poljskoj ili Viktor Orban u Mađarskoj.

“Ili će EU u 2016. staviti migrantsku krizu pod kontrolu, ili će se srušiti”, napisao je u članku objavljenom u veljači u listu Hospodarske Noviny.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Turska kao da završava s Kurdima

Turska je pokrenula zračne napade na ciljeve povezane s kurdskim militantima u Siriji i Iraku, odgovarajući na smrtonosni napad...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -