Četvrtak, 24 listopada, 2024

Sud BiH odbio prijedlog Tužiteljstva da se Radončić vrati u pritvor

Vrlo
- Advertisement -

SARAJEVO – Krivično vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbu državnog Tužiteljstva u kojoj se tražilo da se lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić ponovno vrati u pritvor, izjavio je Asim Crnalić, jedan od Radončićevih odvjetnika.

U Tužiteljstvu su smatrali da je Radončić prekršio mjere zabrane koje su mu izrečene nakon izlaska iz pritvora. Podsjećamo, Sud je tada odredio mjere koje se odnose  na zabranu napuštanja adrese boravišta, zabranu sastajanja sa svim svjedocima koji su saslušani, kao i približavanje svjedocima i zabranu međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom predmetu te zabranu kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču krivičnog postupka.

Istovremeno, kako je kazao Crnalić, odbijena je i žalba obrane, kojom se tražilo ublažavanje navedenih mjera zabrane.

Ovo vijeće Suda BiH odlučilo je da su obe žalbe ‘neosnovane’. Pravo žalbe, nakon odluke Krivičnog vijeća, više nije dozvoljeno.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Konaković o očekivanjima od Bruxellesa: Hoće li EU razumjeti specifičnosti BiH?

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković najavio je današnji sastanak s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, gdje...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -