Utorak, 21 svibnja, 2024

OBAMA 'ISIS udaramo jače nego ikad, ubili smo nekoliko njezinih lidera, a preostalima poručujem: Vi ste sljedeći!'

Must Read


Predsjednik SAD-a Barack Obama je prilikom obraćanja javnosti iz Pentagona u ponedjeljak ustvrdio da je SAD udara Islamsku državu jače nego ikad, prenosi BBC .
Obama je rekao da je u studenom broj zračnih napada na IS bio veći nego u bilo kojem prethodnom mjesecu. Dodao je da su američke snage ubile nekoliko vođa IS-a te da su napali ključna naftna postrojenja putem kojih se IS financira.
“Vođe IS-a se ne mogu sakriti i naša poruka je jednostavna: vi ste sljedeći”, rekao je.
Oabama je upozorio i da Islamska država trenutno u Iraku kontrolira 40 posto manje teritorija nego na vrhuncu svoje snage.
Predsjednik je htio smiriti javnost nakon masakra u kalifornijskom gradu San Bernardinu u kojem je ubijen i ranjen veći broj ljudi. Dvoje napadača bili su radikalizirani muslimanski par koji je izvršio napad nekoliko tjedana nakon terorističkog napada u Parizu u kojem je život izgubilo 130 osoba.
Obama će u četvrtak posjetiti Nacionalni protuteroristički centar u Virginiji gdje se očekuje još jedno obraćanje.
Ovo obraćanje predsjednika uslijedilo je nakon sastanka Nacionalnog sigurnosnog vijeća (NSC) u Pentagonu. Inače je neuobičajeno da se to tijelo sastaje izvan Bijele kuće.
Nastupi predsjednika Obame u javnosti dolaze nakon što se prošlog tjedna obratio javnosti kako bi još jednom obrazložio trenutnu strategiju borbe protiv terorizma i upozorio da antimuslimanski sentiment u SAD-u ne bi smio rasti.
Posljednih nekoliko tjedana američka javnost sve se više boji terorističkih napada u SAD-u, a njih čak 70 posto vjeruje da su šanse za napad ‘ponešto visoke’. Predsjednik Obama je nešto prije Dana zahvalnosti ustvrdio da ne postoji ‘konkretna i uvjerljiva’ prijetnja SAD-u od terorističkog napada.
Jutarnji.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -