Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

VALLS: Europa je u škripcu, potreban nam je “pakt sigurnosti”

Must Read

Francuski premijer Manuel Valls rekao je da je zbog terorističkih prijetnji i izbjegličke krize, Europa u ćorsokaku i nužan joj je sigurnosni i socijalni pakt.
– Europa se nalazi u ćorsokaku zbog izbjegličke krize, terorističkih prijetnji i uspona populizma, posebno u Francuskoj s ekstremnom desničarskom strankom Nacionalni front, koja je pobijedila u prvom krugu regionalnih izbora – izjavio je Valls u Berlinu na kongresu njemačke Socijaldemokratske stranke.
Prema njegovim riječima, ukoliko Europa ne reagira, bit će “otjerana u veći ćorskokak”. Zbog toga je Europi neophodan “pakt sigurnosti za borbu protiv radikalnog islamizma”.
– Moramo pokazati da dobro kontroliramo svoje vanjske granice i da formiramo pravi europski sustav na granicama. Također, trebamo organizirati bolji prijam izbjeglica tako što ćemo pomoći zemljama koje su na ‘prvoj liniji fronta’, kao što su Grčka i Italija, ali i Jordan, Liban i Turska – kazao je Valls.
Kako je naveo, pored pakta sigurnosti, Europi je potreban i socijalni pakt koji bi se odnosio na uspostavljanje minimalne plate za sve zemlje Evropske unije.
– Ja nisam za Europu i mjere štednje koje su konzervativci željeli nametnuti. Europi je potreban socijalni plan koji će narodu, posebno mladima i radnicima vratiti nadu u bolju budućnost – dodao je francuski premijer./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hercegovac krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja koje je dugačko nevjerojatnih 1000 kilometara

Širokobriježanin Ferdo Galić krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja, točnije iz Njemačkog grada Reutlingena na put dug 1000...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -