Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Danas uručenje Nobelove nagrade za mir

Must Read

U norveškoj prijestolnici će danas biti uručena Nobelova nagrada za mir organizacijama koje su putem dijaloga doprinijele demokratskoj tranziciji Tunisa, a laureati se nadaju kako bi ista metoda mogla da bude primijenjena i u Siriji i Libiji.
– Oružje nikad ne može biti rješenje, ni u Siriji ni Libiji. Postoji potreba za dijalogom. Bez krvi i bez boraca – izjavio je sinoć u Oslu predsjednik tuniske Lige za ljudska prava Abdessattar Ben Moussa.
Pored Lige za ljudska prava, Kvartet za nacionalni dijalog koji je dobio Nobela za mir čine i Tuniski opći sindikat rada, Tuniska konfederacija industrije, trgovine i zanatstva i Tuniska odvjetnička organizacija.
Uručenje će biti održano danas u Gradskoj skupštini Osla u 13 sati, u nazočnosti norveškog kralja Haralda i norveške vlade.
Ovogodišnje Nobelove nagrada za medicinu, fiziku, kemiju, književnost i ekonomiju će biti uručene na ceremoniji zakazanoj za popodne u glavnom gradu Švedske, Stockholmu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -