Srijeda, 26 lipnja, 2024

BUNA-POČITELJ BiH uzela kredit od 80 milijuna eura za nastavak izgradnje Koridora 5C

Must Read

Zajam će se se koristiti za izgradnju autoceste na poddionici od Bune do Počitelja u dužini od 7,2 km te izgradnju autoceste na poddionici između Donje Gračanice i tunela Zenica.
Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o zajmu (Projekt Koridor 5-C 2) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 80 milijuna eura s rokom otplate zajma od 15 godina, uključujući četiri godine grejs perioda i povoljnu EURIBOR kamatu.
Zajam će se se koristiti za izgradnju autoceste na poddionici od Bune do Počitelja u dužini od 7,2 km te izgradnju autoceste na poddionici između Donje Gračanice i tunela Zenica, koji je nastavak dionice Klopče – Donja Gračanica, uključujući petlju Zenica Sjever zajedno s mostom preko rijeke Bosne i spojnom cestom od petlje do regionalnog puta u dužini od 3,9 km.
Sredstva će biti alocirana na Federaciju BiH, a korisnik zajma je javno poduzeće Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.
Očekuje se da će projekt biti završen do 31. prosinca 2019. godine.
Za ovaj projekt bit će osigurano i vlastito financiranje neophodno za završetak projekta u iznosu od oko 16,2 milijuna eura za eksproprijaciju i projektiranje.
Ministarstvo financija i riznice dostavit će Prijedlog ugovora s Osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i riznice.

bljesak.info

 
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Gemini je od sada dostupan unutar Gmaila

Google je još u veljači najavio integraciju AI asistenta Geminija u sve svoje glavne alate, uključujući Docs, Sheets, Slides,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -