Petak, 18 listopada, 2024

Bruxelles: Sastanak Čovića s generalnim tajnikom NATO-a Stoltenbergom

Vrlo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se danas u Bruxellesu s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Čović je istaknuo da 20 godina poslije Daytona u BiH postoje jasni pokazatelji nastojanja da se intenziviraju reforme u svim sferama, što uključuje i ispunjenje Talinskog uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u.
Suradnja Oružanih snaga BiH s NATO-om je intenzivna i pokazuje značajan napredak, koji je potvrđen uspješnim i kontinuiranim sudjelovanjem u NATO operacijama, čime OS BiH daju doprinos uspostavi mira u svijetu.
Predsjedavajući Čović je kao dodatni poticaj naveo i posljednje zaključke Predsjedništva BiH, koji nedvojbeno potvrđuju opredijeljenost BiH da potpuno ispuni sve uvjete za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u.
Stoltenberg je zahvalio Čoviću za sve što BiH i njene Oružane snage čine na planu sudjelovanja u brojnim aktivnostima i programima NATO-a.
Pozdravio je i podržao pozitivne pomake BiH istaknute na posljednjem sastanku ministara vanjskih poslova NATO saveza u Bruxellesu na ispunjenju svih preduvjeta za MAP, te izrazio nadu da će se na NATO summitu, koji će biti održan u srpnju naredne godine, Bosni i Hercegovini trasirati put za daljnje korake k punopravnom članstvu u NATO savezu.
Čović je izrazio zahvalnost za dosadašnju podršku i prijateljske riječi, te istaknuo da će BiH i dalje nastaviti unapređivati svoje institucije i svoju efikasnost, u smislu izgradnje kredibilne članice za priključenje europskim i euroatlantskim integracijskim procesima, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -