Utorak, 28 svibnja, 2024

Fahrudin Radončić novi ministar za promet i komunikacije BiH

Must Read

Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) su na posljednjem sastanku dogovorili dinamiku rekonstrukcije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Riječ je o nastavku plana nove koalicije i uvođenju SBB-a u sve razine vlasti, na pozicije Demokratske fronte (DF) koja je prije nekoliko mjeseci napustila koalic8iju. Nakon sastanka koji je održan u petak, Fahrudin Radončić, prvi čovjek SBB-a, bit će novi ministar za promet i komunikacije BiH.

Dragan Čović, lider HDZ-a, je nakon sastanka kazao kako je sretan što su “uspjeli nagovoriti Radončića da preuzme ovu funkciju, jer u početku to nije htio”. 
“Znamo koliko je bio koristan u prošlom sazivu Vijeća ministara”, poručio je Čović nakon sastanka.
Krajem tjedna će se održati izvanredna sjednica Zastupničkog doma državne skupštine kako bi se smjene te je objavilo, a onda i sjednica Doma naroda. Radončić će na ministarskoj poziciji zamijeniti Slavka Matanovića (DF), a njihov kandidat za obranu ući će na mjesto Emira Suljagića, također iz Demokratske fronte.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -