Četvrtak, 26 rujna, 2024

Lider Al-Qaede ponovno poziva na ujedinjavanje s ISIL-om u borbi protiv Zapada i Rusije

Vrlo

 

Lider Al-Qaede, Ayman al-Zawahri, pozvao je sve militante da se udruže u ratu protiv Zapada i Rusije u Siriji i Iraku, sugerirajući time zapravo i suradnju između Al-Qaede i ISIL-a.
“Amerikanci, Rusi, Iranci, Alawiti i Hezbollah koordiniraju rat protiv nas – zar nismo u stanju zaustaviti sukobe između nas kako bismo mogli usmjeriti sav trud u borbu protiv njih?”, poručuje Zawahri u audio poruci koja je tijekom jučerašnjeg dana objavljena na internetu.
Nije poznato kada je snimka napravljena, no u snimci se spominje ruska vojna intervencija u Siriji što znači da je relativno nova jer je Rusija intervenirala u Siriju prije mjesec dana.
Izgleda kako Al-Qaeda želi ujedinjenu borbu s ISIL-om protiv svih navedenih skupina. U svojoj zadnjoj poruci, objavljenoj u rujnu, Zawahri je odbacio vodstvo ISIL-ovog lidera Baghdadija, ali je rekao i tada kako se treba udružiti u borbi. “Suočeni smo s agresijom iz Amerike, Europe i Rusije, stoga je na nama da budemo kao jedno od Istočnog Turkestana do Maroka”, rekao je Zawahri.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Dva dana ispunjena inspiracijom i zabavom: U subotu počinje Mostarski strip vikend

Deveto izdanje Mostarskog strip vikenda održat će se 28. i 29. rujna u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača.Ovaj festival...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -