Petak, 3 svibnja, 2024

Dušanka Majkić: Nisam vratila otpreminu

Must Read

Članica Predsjedništva SNSD-a i zastupnica ove stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić potvrdila je danas kako nije vratila otpremninu, jer to nije učinio nijedan parlamentarac prije nje.

Članica Predsjedništva SNSD-a i zastupnica ove stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić potvrdila je danas kako nije vratila otpremninu, jer to nije učinio nijedan parlamentarac prije nje.

– Kakvo je uopće to pitanje? Nisam uticala na to da dobijem tu otpremninu. Da je bilo koji službenik prije mene vratio otpremninu, isto bih učinila i ja – ustvrdila je Majkić na pitanje novinara na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Majkić je u srpnju ove godine otišla u mirovinu i dobila otpremninu u visini od šest plaća, odnosno oko 28.000 maraka. Međutim, nakon dva dana se ponovo aktivno vratila u politički život kao zastupnica u državnom parlamentu.

Ona je danas navela da je zakon tako definirao da svako tko ode u mirovinu automatski dobija otpremninu u iznosu od šest plaća.

-Istog trenutka kada sam dobila rješenje o umirovljenju, dobila sam i otpremninu, iako je nisam tražila, navodi Majkić i dodaje da ni na koji način nije postavila uvjet da se to dogodi.

-Stekla sam pravo na mirovinu nakon 40 godina rada, a istovremeno sam dobila mandat, dodala je.

Majkić je ponovila kako SNSD nije zainteresiran za ulazak u Vijeće ministara BiH, a najave lidera NDP-a Dragana Čavića koji je pozvao Savez za promjene na izvanparlamentarne oblike borbe protiv nekih odluka vlasti u RS-u nazvala je „pozivom na linč i nasilje“.

Tvrdi da je “sreća da su građani to prepoznali“.

-Hoće li Savez za promjene i dalje tražiti podršku u stranim ambasadama? Hoće li i dalje odbijati kredit koji je dogovorila Vlada RS? SNSD-e nikada nije sporio nijednu ustavnu nadležnost BiH, ali tražimo da se poštuje RS, a sada trenutno ne postoji nijedan mehanizam kojim bismo to kontrolirali, upitala je Dušanka Majkić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -