Četvrtak, 2 svibnja, 2024

ČOVIĆ NA KONGRESU EPS: Osiguranje jednakopravnosti Hrvata jedini put ka stabilnoj i europskoj BiH

Must Read

Predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sudjelovao je u Madridu na dvodnevnom Statutarnom kongresu Europske pučke stranke (EPP) 2015., prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Primarna tema ovogodišnjeg Kongresa Europske pučke stranke bila je “Vrijednosti EPP-a i vanjska politika Europske unije“. Razgovaralo se i o ostalim prioritetnim izazovima poput migrantske krize. Također, izaslanici Kongresa birali su novo predsjedništvo Europske pučke stranke.

Čović se obratio sudionicima Kongresa u okviru prve plenarne sjednice.

Predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH naglasio je ovom prigodom kako je protekla godina otvorila novo poglavlje za Bosnu i Hercegovinu i njezine narode. Podsjetio je kako se put europskih integracija BiH, u okviru obnovljene inicijative EU, počeo kretati u pravom smjeru, te kako je sljedeći važan korak na tom putu podnošenje zahtjeva za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Također, istaknuo je da postoji snažna volja za rješavanje pitanja koja će omogućiti otvaranje akcijskog plana za članstvo u NATO savezu.

Neizostavna pitanja od strukturne važnosti za BiH, naveo je dalje dr. Čović, su i izmjena Izbornog zakona, provedba presude Europskog suda u predmetu Sejdić i Finci, te Ustav Bosne i Hercegovine. Dodao je kako je trajno osiguranje jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga sva konstitutivna naroda jedini put prema stabilnoj i europskoj Bosni i Hercegovini.

U okviru Kongresa, predsjedatelj Predsjedništva BiH susreo se i s europskim povjerenikom za proširenje Johanesom Hahnom, te zastupnicima Republike Hrvatske u Europskome parlamentu. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -