Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Dodik Sporazum u Bruxellesu postavio način rješenje problema u pravosuđu BiH

Must Read

Potpisivanje protokola u Bruxellesu, kojim se predviđa izmjena Zakona o sudovima BiH, nije riješilo sva pitanja, ali je postavilo načine na koje bi ih trebalo riješavati – izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
U izjavi novinarima u Gradišci rekao je da će biti još sastanaka i razgovora, a ono što se očekuje jest da se “ubrzano koncipira reforma i da se uputi na usvajanje u Parlament BiH putem neophodnih izmjena zakona”.
To je jedan od napora, kako bi se, kaže, riješili problemi u pravosuđu u BiH.
Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Anton Kasipović danas je na sjednici u Banjoj Luci usmeno informirao članove entitetske vlade o detaljima ministarskog sastanka u okviru strukturalnog dijaloga između Europske unije i Bosne i Hercegovine, koji je jučer održan u Bruxellesu, te o daljim koracima.
Kasipović je rekao da je za RS prihvatljivo rješenje da se dođe do jasno propisane nadležnosti Suda BiH u prvom i drugom stupnju, prvenstveno da ta pravosudna institucija postupa, kako je naveo, u skladu sa zakonom koje je usvojio Parlament BiH.
– To znači da postoji pravosudni sustav RS-a u koji ne bi bilo omogućeno prodiranje prema pojedinačnim kriterijumima – dodao je Kasipović./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

BiH prva u svijetu priznala status civilne žrtve rata djetetu rođenom iz zločina ratnog silovanja

Bosna i Hercegovina prva je država u svijetu koja je priznala status civilne žrtve rata djetetu rođenom iz zločina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -