Petak, 3 svibnja, 2024

PRIČA IZ UTOČIŠTA: Zove se Angela Merkel i tek upoznaje svijet

Must Read

Angela Merkel živi u ulici Podbielskistrasse u Hannoveru, većinu vremena provodi u naručju svoje mame i svijet gleda znatiželjnim očima djeteta.
Njezino je puno ime zapravo Angela Merkel Ade i ima šest mjeseci. Od rođenja živi u utočištu za azilante u tom gradu na sjeveru Njemačke.
Angela Merkel ima ružičaste čarapice, zlatnu ‘medicinku’ u uhu i anđeoski osmijeh. Da, njezina pojava je drastično različita od one moćne njemačke kancelarke.
Njezina je majka Ophelya Ade iz seoceta Berkum Mpatasea u Gani. Svojoj je kćeri dala ime Angela Merkel iz čiste zahvalnosti.
“Ona je vrlo dobra žena”, kaže ta 26-godišnjakinja. “Sviđa mi se”.
Nije bilo problema
U matičnom su uredu malo podigli obrve kad su čuli koje bi ime trebali zapisati u rodni list, ali nisu prigovarali, kaže Ophelya.
U jednom važnom segmentu mala Angela je stvarno sretno dijete. Ispalo je da je preko svoga oca automatski dobila njemačko državljanstvo, a to majci Ophelyji omogućava pravo boravka u zemlji. Mnogi od desetaka tisuća izbjeglica u Njemačkoj htjeli bi biti na njezinu mjestu.
No to ne mijenja činjenicu da ih je velika većina duboko zahvalna na tome što ih je Njemačka primila i dala im sklonište od sukoba, ratova i terorizma unatoč tome što u zemlju stiže izbjeglički val bez presedana. A zahvalnost se može izreći na razne načine, što pokazuje i slučaj malene Angele Merkel koja upija svijet iz bloka C utočišta u Hannoveru.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Škorina sestra: Nisam izašla iz stranke, samo sam podnijela ostavku na sve dužnosti

ŠKORINA sestra Vesna Vučemilović, članica Suverenista koja je na listi DP-a dobila mandat u saboru, popodne se oglasila i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -