Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Teroristkinja Anita Šaćiri bit će deportirana, njena braća se kriju u BiH

Must Read

“Anita će biti protjerana u Srbiju i to je čisto nasilje od strane bh. vlasti”, napisao je u pismu jučer upućenom portalima pod kontrolom vehabija njezin suprug Emin Hodžić iz Vogošće.

Anita Šaćiri, državljanka Srbije, i službeno je proglašena za prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH i smještena je u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu odakle će biti deportirana u Srbiju.

Šaćiri ima 19 godina, rođena je i do prije dvije godine živjela je u srbijanskom gradu Smederevo. Tada je prišla vehabijskom pokretu, uzela je ime Summeja i otišla je ratovati u Siriju kao pripadnica terorističke organizacije ISIL.

Na ratištu u Siriji upoznala je državljanina BiH Emina Hodžića iz Vogošće koji se priključio ISIL-u i tamo se s njim šerijatski vjenčala. On je nedavno u akciji pod kodnim imenom “Damask” uhićen u Sarajevu s grupom vehabija koji su kao pripadnici ISIL-a ratovali u Siriji i Iraku, protiv njih je potvrđena optužnica i uskoro će im početi suđenje.

Anitino prebivalište je u ulici Ive Lole Ribara u Smederevu gdje je živjela s roditeljima i braćom. Prije nekoliko godina cijela obitelj Šaćiri, koju su svi doživljavali kao skromnu i čestitu, naglo se promijenila ulaskom u vehabijski pokret. Prestali su se i pozdravljati sa susjedima, a oko kuće su podigli veliki zid. Kasnije su svi, preko noći, napustili kuću i otišli u nepoznatom pravcu.

Navodno i Anitin otac koji je radio u smederevskoj željezari i važio za dobrog radnika, otišao je na ratište u Siriju. Pouzdano se zna da su njena dva brata Safet i Samir kao pripadnici terorističke organizacije ratovali u Siriji, ali su prije nekoliko mjeseci napustili tu zemlju i od tada se kriju u BiH i Crnoj Gori.

– U Siriji se Anita borila mjesec dana 2013. godine i onda je došla u Bosnu i udala se za mene, a vjenčali smo se i u općini. Dobila je dozvolu za boravak u BiH i vizu na godinu dana. Viza je istekla u svibnju i predali smo zahtjev za produženje. Kazali su nam da će sve biti u redu, a u ponedjeljak su nas nazvali iz Službe za poslove sa strancima da dođemo zbog provjera, piše Emin Hodžić.

– Odmah su Anitu odveli u drugu prostoriju i meni nisu dali da joj se približim. Kazali su mi da će u roku tri dana biti deportirana u Srbiju. Ona tamo nema adrese, nema nikog od rodbine, a ja joj ne mogu pomoći jer imam zabranu izlaska iz BiH i od ranije zabranu ulaska u Srbiju, stoji u pismu Emina Hodžića.

Dnevni list

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -