Srijeda, 26 lipnja, 2024

DAČIĆ: Teroristički akt u Zvorniku neće usporiti europski put BiH

Must Read

Teroristički akt u Zvorniku neće usporiti europski put BiH, jer se takve stvari događaju i u zemljama koje su članice Europske unije, izjavio je danas u Drvaru Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, gdje je boravio u svojstvu predsjedavajućeg OSSE-a povodom otvaranja ureda te organizacije, prenosi Anadolija.

Dačić je podsjetio da su Srbija, BiH, Hrvatska i druge zemlje u regiji članice međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i terorističke organizacije ISIS.

“Čitav svijet kasni u borbi protiv teororizma, jer je ta organizacija nastala prije 8-9 godina, a svijet je tek sad krenuo u borbu. Zato je važno da se razmjenjuju informacije, da se spriječe ovakve situacije”, kazao je Dačić.

On je istakao da Srbija svesrdno podržava dalji razvoj i europski put BiH.

“Srbija se raduje napretku koji je BiH ostvarila kada je riječ o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju”, rekao je Dačić i dodao da je Srbija kao sigurnosni sustav spremna na suradnju koja može pomoći kako bi se spriječili događaji poput onog u Zvorniku u ponedjeljak.

On je kazao da postoji značajan broj ljudi s ovih prostora u svijetu koji sudjeluju u raznim terorističkim organizacijama i oružanim formacijama i upozorio da nastaje problem kada se oni vrate, napominjući da to nije problem samo BiH nego i drugih država./AA/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -