Srijeda, 23 listopada, 2024

Na dnevnom redu sjednica Europskog parlamenta o rezoluciji o BiH

Vrlo

Strasbourg – Europski parlament danas će na plenarnoj sjednici razmatrati prijedlog rezolucije o BiH, a prethodno će zastupnici s povjerenikom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom raspravljati o reformama i napretku BiH tijekom 2014. godine.

U rezoluciji, o kojoj će glasati sutra, europski zastupnici su istaknuli potrebu za konstruktivnim i održivim političkim dijalogom o reformama, za većom suradnjom između političkih snaga u BiH i nastavkom reformskog procesa na putu približavanja BiH EU.

Rezolucijom će predstavnici vlasti BiH biti pozvani i da slijede načela federalizma i supsidijarnosti, a zatražit se i da svi konstitutivni narodi imaju osiguran pristup javnom televizijskom servisu.

Odbor za pravne poslove usvojio je ranije izvješće Andreja Dude o reguliranju određenih procedura Europskog parlamenta i Vijeća za primjenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH i za primjenu Prijelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima između EU i BiH koji će se također naći pred parlamentarcima .

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -