Nedjelja, 28 travnja, 2024

Obilježena 19.obljetnica stradanja bošnjačkih civila u Mokronogama

Must Read

Izaslanstvo općine Tomislavgrad predvođeno  načelnikom Ivanom Vukadinom jučer je sudjelovalo u obilježavanju 19. obljetnice stradanja bošnjačkih civila u Mokronagama kod Tomislavgrada.

Prigodnu molitvu za stradale žrtve uz nazočnost mještana te predstavnika vjerskog i društvenog života predvodio je glavni duvanjski imam Edin efendija Kukić.

U organizaciji Islamske zajednice Tomislavgrad obilježavanju spomenute obljetnice stradanja bošnjačkih civila nazočio je i mostarski muftija Seid efendija Smajkić. 

Naime, na jučerašnji dan 1993. godine iz svojih je domova u Mokronogama odvedeno i mučki ubijeno devetoro civila bošnjačke nacionalnosti tijekom bošnjačko hrvatskog sukoba.

Za ovaj zločin postupak se vodio protiv trojice pripadnika HVO-a nakon čega je Ivan Baković 1999. godine odlukom predsjednika Sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu osuđen u odsutnosti na 15 godina zatvora, dok su drugooptuženi Albert Topić i trećeoptuženi Petar Majić u nedostatku dokaza oslobođeni optužbe. Nakon što je Baković uhićen, također je bio na suđenju na Županijskom sudu u Livnu gdje je ponovno proglašen krivim 2004 godine, otišao je u zatvor gdje je umro 2010. godine.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -