Srijeda, 23 listopada, 2024

MUFTIJA ZUKORLIĆ: Napad nije bio slučajan, Vučić bio spreman na sveopći dijalog

Vrlo
Muftija Zukorlić je naglasio kako napad u Zvorniku ne može koristiti ni “BiH ni Bošnjacima”.

Muftija sandžački Muamer Zukorlić ocijenio je kako napad u Zvorniku nije slučajan i kako je indikativno što je uslijedio samo nekoliko dana nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru izjavio kako je spreman za sveopći dijalog srpskog i bošnjačkog naroda.

On je naglasio kako napad u Zvorniku ne može koristiti ni “BiH ni Bošnjacima”, prenose beogradski mediji.

Muftija sandžački konstatirao je kako je napad za svaku osudu i kako predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

On se nada kako će ovaj put snage u bošnjačkom i srpskom narodu, koje vjeruju u zajedničku budućnost i dijalog, pobijediti one koji bi nasiljem održavali ambijent za očuvanje osobnih i uskopolitičkih interesa i privilegija.

“Ubiti jednog nevinog čoveka je kao ubiti cijelo čovječanstvo”, upozorio je muftija Zukorlić.

Muftija sandžački ističe kako je svaki musliman obavezan poštivati ovaj princip, kojim se izražava stav islama prema životu čovjeka.

“Oni koji u ime islama nasilno prolivaju krv čine veliko zlo svima, a posebno muslimanima”, poručio je Zukorlić.

U terorističkom napadu na policijsku postaju u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić (24) iz Sapne, ubijen je policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -