Utorak, 22 listopada, 2024

TE DA SE TI SKLONIŠ Inzko: Način vođenja politike u Bosni i Hercegovini mora se radikalno promijeniti

Vrlo

Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio je činjenicu da su političke stranke postigle dogovor o formiranju novih vlada na nivoima države i Federacije Bosne i Hercegovine.

Izrazivši žaljenje što je više od pet mjeseci izgubljeno na razgovore o podjeli pozicija, visoki predstavnik je naglasio da sada nije vrijeme za samodopadnost, nego za ozbiljan posao, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

”Građani očekuju od vlada da nadoknade izgubljeno vrijeme i počnu rješavati ozbiljne izazove s kojima se zemlja i njeni građani suočavaju, posebno u oblasti zapošljavanja, vladavine prava, borbe protiv korupcije i napretka na putu euroatlanskih integracija.

Sada kada su koalicijski partneri dogovorili raspodjelu posla, krajnje je vrijeme da se počne sa stvarnim radom, a to je služenje građanima. Ukoliko su političke stranke bile iskrene u obećanjima danim građanima, dosadašnji način vođenja politike u Bosni i Hercegovini mora se radikalno promijeniti. Potreba građana za boljim životom u svim sferama mora napokon biti stavljena ispred interesa političkih stranaka i političara”, rekao je visoki predstavnik.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAKVA DOBRA VIJEST: Ljubušanin donio vodu u afričko selo!

Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac objavili su u utorak plemenito djelo jednog od svojih župljana, zahvaljujući...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -