Petak, 3 svibnja, 2024

DODIK PODRŽAO DEKLARACIJU HNS-a: Ne znam zašto Sarajevo diže dreku oko federalizacije, to je fer i jedini put da BIH opstane, ili RS odlazi u nezavinost…

Must Read

 Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik podržao je u utorak zahtjev stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koje su na subotnjem zasjedanju u Mostaru zatražile uspostavu većinske hrvatske jedinice u BiH ocjenjujući preustroj u tri republike jedinim načinom da BiH preživi kao država.

“Hrvati imaju pravo da definiraju svoje političke pozicije i nisam uopće uznemiren zbog toga. Ne znam zašto svi padaju u nesvijest zbog te deklaracije”, rekao je Dodik u utorak u Banja Luci upitan o deklaraciji HNS-a BiH koju je podupro i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je zbog toga dobio vrlo žestoke kritike bošnjačkih stranaka iz Sarajeva.

Sve moraju dogovoriti Bošnjaci i Hrvati

Dodik je pojasnio kako Bosna i Hercegovina može preživjeti kao zajednička država samo kao konfederalna unija triju država, republika u okviru BiH.

“Ako BiH nije tako uređena, onda mi moramo ganjati svoj put u samostalnost”, dodao je čelnik Republike Srpske.

Pri tome je pojasnio da bi se oko eventualnog osnivanja trećeg entiteta trebali dogovoriti Bošnjaci i Hrvati.

Zbog potpore inicijativi o federalizaciji BiH kojom bi se ostvarila jednakopravnost Hrvata, oštro su reagirale probošnjačke stranke SDP BiH i Demokratska fronta.

Demokratska fronta Karamarkove izjave nazvala ekstremističkim kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: narod.hr/h

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -