Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Predsjednica Ustavnog suda RH u Mostaru promovira knjigu

Vrlo
- Advertisement -

knjiga
U utorak, 24. veljače s početkom u 18 sati održat će se promocija knjige “Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u praksi Europskog suda za ljudska prava: Strasburški acquis”, autorice prof. dr. sc. Jasne Omejec.
U organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Ustavnog suda BiH, u velikoj kongresnoj dvorani Hotela Ero Mostar, u utorak, 24. veljače, 2015. godine s početkom u 18 sati održat će se promocija knjige “Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u praksi Europskog suda za ljudska prava: Strasburški acquis”, drugo i dopunjeno izdanje, autorice prof. dr. sc. Jasne Omejec, predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske.
Uvodnu riječ će držati prof.dr.sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Vesna Kazazić, dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Valerija Galić, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.
Promotori će biti prof.dr.sc. Vesna Kazazić, profesorica Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Mato Tadić, sudac Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Josip Muselimović, odvjetnik.
Knjiga profesorice Omejec na spoznajno pouzdan način, uz referentnu znanstvenu i stručnu literaturu, uz obilje sudske prakse, daje cjelovitu sliku o značenju, djelovanju i učincima europskog mehanizma za zaštitu ljudskih prava. Ovaj izvanredni
znanstvenoistraživački opus, značajan je za regiju i šire, i predstavlja vodič kroz pravnu arhitekturu Europskog suda za ljudska prava, i može biti temelj za pravilnu primjenu konvencijskog prava u praksi.
 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KLAGENFURT: Austrijske vlasti protiv prvog bijelog polja, Počasni bleiburški vod ne odustaje od borbe

Austrijski sudovi odbacili su žalbu Počasnog bleiburškog voda (PBV) protiv uklanjanja šahovnice s prvim bijelim poljem sa spomenika na...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -