Nedjelja, 16 lipnja, 2024

MVP: BiH će biti aktivni sudionik koalicije protiv Islamske države

Must Read

U priopćenju objavljenom u Sarajevu oštro su osuđeni zločini pripadnika IS-a nad 21 egipatskim kršćaninom, počinjeni u Libiji, kao i zvjerska mučenja i smaknuća brojnih zarobljenika koje pripadnici IS-a smatraju neprijateljima islama.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine također su osudili i teroristički napad u Danskoj.

“Dajemo punu potporu danskim tijelima vlasti koja rade na rasvjetljavanju zločina i poduzimaju napore da naglase kako je riječ o iskrivljavanju religije, a ne borbi islama i Zapada”, stoji u priopćenju.

“Svakodnevna zbivanja diljem svijeta, koja svjedoče pokušajima da se vjerom opravda zločin, zahtijevaju odlučan i jednoglasan odgovor civiliziranog svijeta. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će aktivan sudionik u borbi protiv svih vrsta radikalizma. Imajući to na umu MVP BiH osuđuje i ubojstvo troje američkih muslimana koji su žrtve opasne zablude o sukobu religija i civilizacija na globalnom planu”, navedeno je u priopćenju koje spominje slučaj u SAD-u u kojem je prošloga tjedna troje muslimanskih studenata ubio muškarac neprijateljski raspoložen prema religijama.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH ranije je potvrđeno kako se nakon eskalacije sukoba u Libiji, potaknute smaknućem skupine egipatskih Kopta, pozorno prati stanje u toj zemlji jer je tamo angažirano nekoliko desetaka radnika iz BiH na različitim gradilištima. Svi oni za sada su u zonama koje nisu zahvaćen sukobima, no poduzimaju se mjere opreza kako bi ih se u slučaju potrebe evakuiralo. (Hina)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Soroševi mediji počeli su objavljivati nefotošopiranog Zelenskog. U globalnom poretku WOKE terorizma do sada je to značilo kraj nekog projekta…

 KIJEV će sutra održati mirovne pregovore s Rusijom ako se Moskva povuče s cjelokupnog ukrajinskog teritorija, rekao je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -