Petak, 3 svibnja, 2024

Pariz je danas glavni grad svijeta

Must Read
Brojni sudionici fotografirali su cvijeće i slogane na Trgu Republike na kojem su okupljeni deseci televizijskih ekipa iz čitavog svijeta.

Pariz je danas glavni grad svijeta, rekao je u nedjelju francuski predsjednik Francois Hollande članovima vlade okupljenima u Elizejskoj palači, prije sudjelovanja na “republikanskom mimohodu” protiv terorizma.

“Čitava zemlja okrenut će se prema onom što je u njoj najbolje”, rekao je Hollande, govoreći o mimohodu na kojem se očekuje gotovo milijun ljudi, a među njima će biti predsjednici država i vlada zemalja EU-a, izvaneuropskih zemalja, čelnici europskih institucija i drugih međunarodnih organizacija, kao i stranaka, sindikata i vjerskih zajednica iz Francuske.

Uz francuskog predsjednika Francois Hollandea u mimohodu će sudjelovati čelnici svih institucija Europske unije, čelnik NATO-a i predsjednici nekih drugih međunarodnih organizacija, kao i čelnici brojnih europskih zemalja, od njemačke kancelarke Angele Merkel i britanskog premijera Davida Camerona, do talijanskog i španjolskog premijera, te šefova vlada Danske, Belgije, Nizozemske, Grčke, Portugala, Latvije, Bugarske, Rumunjske i Mađarske.

Očekuju se i izraelski premijer Benjamin Netanyahu i predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas, kao i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Na mimohodu koji bi trebao početi u 15,00 sati, a održat će se između Trga Republike i Trga Nacije, udaljenih tri kilometra, sudjelovat će i hrvatski premijer RH Zoran Milanović koji u Parizu predvodi hrvatsko izaslanstvo u kojem će biti i ministri unutarnjih i vanjskih poslova RH,  Ranko Ostojić i Vesna Pusić, javlja Hina.

Dva sata prije početka, tisuće osoba već se nalazilo na Trgu Republike otkud počinje mimohod, a koji je, po novinarima agencije France presse, već prepun ljudi.

Brojni sudionici fotografirali su cvijeće i slogane na Trgu Republike na kojem su okupljeni deseci televizijskih ekipa iz čitavog svijeta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -