Published On: Ned, sij 11th, 2015

ČOVIĆ: Glasovi Hrvata iz BiH neće odlučiti o hrvatskom predsjedniku, broj birališta ponižavajući, radije ih ukinite!

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je u nedjelju na biračkome mjestu u Mostaru da glasovi hrvatskih birača u BiH neće odlučiti o predsjedniku Republike Hrvatske i izrazio nezadovoljstvo zbog gužvi i malog broja biračkih mjesta za hrvatske državljane u BiH.

“Nema nijednog razloga da u BiH budu četiri biračka mjesta, a da u Hrvatskoj imamo 6000 biračkih mjesta. Treba omogućiti da ljudi mogu dostojanstveno glasovati, a ne da se guraju u redovima “, rekao je Čović.

Izrazio je očekivanje da će novoizabrani hrvatski predsjednik osigurati da svi hrvatski birači iz BiH mogu glasovati na izborima ili da im se takvo pravo oduzme ako se ne mogu osigurati jednaki uvjeti kao za birače u Hrvatskoj.

Pritom je naveo da će razmjerno mali broj hrvatskih birača iz BiH danas glasovati na predsjedničkim izborima te da neće bitnije utjecati na konačni ishod.

“Smatram da će budućeg predsjednika prije svega odlučiti građani u Hrvatskoj. Koliko god mi željeli da to ne bude tako, vjerojatno je da će na ove izbore izići mali broj Hrvata u BiH, tako da to neće baš toliko utjecati na izborni rezultat”, istaknuo je Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH.

Od novog predsjednika Čović očekuje potporu Hrvatima u BiH kako bi ostvarili jednakopravnost s druga dva naroda.

“Duboko sam uvjeren da će Hrvatska imati za strateškog partnera sve nas u BiH te da ćemo se zalagati da svi legitimni predstavnici hrvatskog naroda budu na svim razinama vlasti”, dodao je Čović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare