Subota, 4 svibnja, 2024

SEJDO ODREZAO GRANU NA KOJOJ SJEDI: Više nije član nacionalsocijalističke partije

Must Read

SARAJSTAN – Željko Komšić danas je pismeno zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novi Sarajstan da bude brisan iz evidencije članstva u SDP, čime kako je naveo prestaje i formalno biti član SDP BiH, saznaje Fena.

Komšić je  obnašao funkciju potpredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Na tu funkciju došao je uzurpirajući pravo vlastitog naroda na legalnog i legitimnog predsjednika u predsjedništvu.

 

Inače ostavka je uslijedila nakon što je vrhuška SDP-a nastavila s naredbama Komšiću:

Iako ih on odbija, SDP daje nove zadatke Željku Komšiću

Bosna i Hercegovina ne smije propustiti šansu za kandidatski status u EU, upozorava SDP BiH. U priopćenju za javnost ove stranke podsjećaju da je prioritet SDP-a ispunjavanje uvjeta za kredibilnu aplikaciju za članstvo BiH u EU.

“Stoga, očekujemo od svog potpredsjednika Željka Komšića da aktualizira dio prijedloga Ustava BiH koji je usvojio Glavni odbor SDP-a još 2007. o izboru jednog predsjednika BiH i četiri jednakopravna kluba u Domu naroda”, navedeno je u priopćenju.

Uloga Predsjedništva BiH u cijelom procesu, smatra SDP, treba biti ojačana jer je to institucija koja je ovlašteni predlagač ustavnih reformi koje se, između ostalog, tiču i njih samih.

“Zaključak Predsjedništva SDP-a od 20. srpnja podrazumijeva da potpredsjednik stranke i član Predsjedništva BiH o tome razgovara s druga dva člana Predsjedništva BiH koji su ujedno predstavnici dvije političke stranke čija suglasnost je važna u procesu implementacije presude Sejdić-Finci. BiH ne smije sebi dopustiti gubitak perspektive za članstvo u EU”, stoji u priopćenju.

SDP podsjeća da izostanak napretka na europskom putu odgovara samo onima kojima je raspad države najbliža opcija, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -